PVV: ‘Verdachten als zo vaak allochtonen?’

In vragen aan het college suggereert de PVV dat de beschieting van kinderen met een paintballgeweer “als zo vaak” door daders met een allochtone achtergrond is gebeurd.

Het incident speelde zich vorige week af in het Lumièrepark in Filmwijk. Kinderen die daar speelden werden met verf beschoten en liepen bloeduitstortingen en blauwe plekken op. Raadslid Toon van Dijk (foto) schrijft dat er al enige tijd overlast is van groepen die de wijk onveilig maken.

In een reeks vragen informeert het raadslid onder meer of de verdachte, die bij bewoners van Filmwijk bekend zou zijn, al gepakt is. Omwonenden geven volgens hem aan dat er een toename van geweld is. Van Dijk wil weten of deze incidenten bij de gemeente bekend zijn. Ook vraagt hij of het college bereid is cameratoezicht in te stellen in het gebied.

In zijn laatste vraag schrijft de fractievoorzitter van de PVV: “Kunt u aangeven of de politie zicht heeft op de samenstelling van de groepen en de identiteit van de daders? Gaat het hier zoals zo vaak om daders met een allochtone achtergrond of mogen we dat niet weten? En zo ja: waarom stopt de politie deze groepen en personen dan niet?”

Geschreven door