Raadslid wil duidelijkheid over vacatures onderwijs

Het inzetten van vakleerkrachten in het basisonderwijs is geen verrijking, maar juist een gevaar voor belangrijke vakken op school. Door het inschakelen van onbevoegde personen voor de klas, zou het werkelijke aantal vacatures verhuld blijven.

Vorige week werd bekend dat Almere overweegt structureel professionals in te zetten als de werkdruk op scholen groot blijft. Om te voorkomen dat kinderen bij gebrek aan leerkrachten naar huis moeten, levert de organisatie Andersom gastdocenten die lessen over speciale onderwerpen aanbieden.

Raadslid Hassan Buyatui van Denk is bezorgd over het aantal vacatures in het onderwijs. Hij wil van het college weten hoeveel onbevoegden in de klassen van het basis- en voortgezet onderwijs staan. Ook vraagt hij om een overzicht van het werkelijke aantal vacatures. (archieffoto)

Geschreven door