Bezoek Floriade op Wereld Alzheimerdag 2022

Vanuit de organisatie Alzheimer Flevoland is er afgelopen woensdag 21 september een speciaal evenement gehouden “een dagje op de Floriade “Samen op pad” voor mensen met Dementie en hun mantelzorgers uit de provincie Flevoland.

Na maanden van voorbereiden (alles door vrijwilligers) naar de Floriade Expo 2022.  Bijna 1000 mensen hebben genoten van een prachtig verzorgde dag op de Floriade. Deze zonnige dag hebben de vrijwilligers alle deelnemers mogen ontvangen. 

Na ontvangst op het Floriade terrein hebben ze genoten van een kopje koffie en een lekker gebakje. Onze voorzitter Jan Sier en directeur-bestuurder Alzheimer Nederland, Gerjoke Wilmink en gedeputeerde Provincie Flevoland, Jop Fackeldey heette ze welkom bij het ontvangst. 

Als verrassing was onze nieuwe dementierapporteur Tamara van Ark er ook om zich voor te stellen. 

Achter de schermen een hele logistieke uitdaging. Maar iedereen heeft genoten van deze prachtige dag. Moe maar voldaan is iedereen weer netjes met een bus thuisgebracht. 

Met dank aan onze sponsors, alle vrijwilligers en onze fotografen Pauli Langbein en Erik Frings.

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. Provincie, Alzheimer Nederland, Gemeenten en Rabobank.

Foto’s Eriik Frings

Geschreven door