Huurstijging zittende huurders in Flevoland 2,5%, sterke stijging bij bewonerswisseling.

In juli 2022 stegen de huren gemiddeld in Nederland met 3% vergeleken met vorig jaar. Dit is de stijging voor zittende en nieuwe huurders gecombineerd.

Dit is de sterkste huurstijging sinds 2014. De huren van sociale huurwoningen stegen in 2022 gemiddeld met 2,6 procent, voor vrijesectorwoningen was de stijging 3,8 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. In Flevoland stegen de huren voor zittende huurders met 2,5%, iets meer dan de gemiddelde stijging in Nederland met 2,4%.  

Verhuurders blijken vooral te cashen bij bewonerswisseling, zo blijkt uit de landelijke cijfers. De verhuurder is dan niet gebonden aan de vastgestelde maximale huurverhoging per jaar. Van huurwoningen die tussen 1 juli 2021 en 1 juli 2022 van bewoner wisselden steeg de huur gemiddeld met 9,8%. In 2021 stegen de huren bij bewonerswisseling minder, gemiddeld met 7,4%.

Geschreven door