Plan voor woongebouw arbeidsmigranten Kruidenwijk

De kans is groot dat aan de grens van Kruidenwijk in Stad een woongebouw komt voor tijdelijke arbeidsmigranten. Volgens de burgemeester voldoet het initiatief aan de pas opgestelde voorwaarden.

Aan de Zwenkgrasweg komt op de Frezersplaats (foto) een complex van 54 tweepersoons studio’s. Het gaat om een particulier initiatief. In Almere verblijven nu veel tijdelijke werkkrachten, voornamelijk uit Oost-Europa. Eerder werd gesignaleerd dat de woonsituatie voor deze mensen vaak slecht is.

Almeerse bedrijven hebben de werkkrachten vaak hard nodig. Zij vangen het grote personeelstekort op. De beschikbaarheid van woonruimte is vaak een criterium voor de vestiging van bedrijven. De gemeente had echter nog geen kwaliteitseisen voor deze woningen. Die zijn nu opgesteld en toegepast op het plan voor de Frezersplaats, bij de kringloopwinkel in Kruidenwijk.

Bewoners van de wijk zijn geïnformeerd en hebben gereageerd op het plan. Er zijn bezwaren en die richten zich voornamelijk op overlast, zoals van geluid, verkeer en parkeren en op waardevermindering van huizen en bedrijfsgebouwen.

Geschreven door