Raad praat over ‘van alles en nog wat’

De fracties in de gemeenteraad mochten donderdagavond hun visie geven op het coalitieakkoord dat het nieuwe college heeft gesmeed. Het was een experiment waarvan veel raadsleden niet goed wisten wat ze ermee aan moesten. Daardoor werd er over van alles en nog wat gepraat, maar ging het eigenlijk nergens over.

Door Marcel Beijer en Robert Mienstra, Almere DEZE WEEK

In drie vergaderzalen werden verschillende thema’s uit het coalitieakkoord besproken. Sommige raadsleden kaartten in hun betoog onderwerpen aan die in een andere zaal werden behandeld. Zo moest Jaap Steenkamer (GroenLinks) zijn halve betoog overslaan en bleek Frank de Kruif (50PLUS) in de verkeerde zaal te hebben plaatsgenomen. In allerijl pakte hij zijn spullen om te verkassen naar de juiste vergadering.

De rest van het artikel klik op deze link

Foto Johan de Leeuw (aangeleverd)

Geschreven door