Wat betekent de Goede Rede voor jou?

In Almere maken de mensen de stad. Daarom spelen de Almeerders een belangrijke rol in de waardering en het behoud van ons erfgoed. Dit najaar buigen we ons over kerk de Goede Rede. De Goede Rede is op de drempel van de jaren ’80 gebouwd in ‘New Town’ Almere Haven. Het gebouw werd ontworpen door Gerrit Steen van ‘Steen en Tuinhof’ uit Leeuwarden. Op 9 september 1979 is de kerk in gebruik genomen.

Wat betekent de Goede Rede voor jou? Neemt het een belangrijke plek binnen de gebouwen in de stad? Waarom behoort de kerk toch de erfgoedlijst van Almere? Vertel het de gemeente!

Monumenten & Archeologie van de gemeente Almere wil de verhalen van Almeerders over kerk de Goede Rede documenteren. Samen met een videograaf leggen ze op woensdag 28 september en zaterdag 1 oktober jullie verhalen vast. Al deze verhalen worden gebundeld en meegenomen in de procedure en het besluit om het de Goede Rede wel of niet de status van gemeentelijk monument toe te kennen.

Kom langs bij de Goede Rede en vertel jouw verhaal over het gebouw. Aanmelden is niet nodig.

Locatie: kerkgracht 60, 1354 AM Almere
Data: woensdag 28 september van 13.00 tot 17.00 uur, en zaterdag 1 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

Geschreven door