ASC Waterwijk pakt eerste zege in oefenduel.

Zaterdag tweedeklasser ASC Waterwijk heeft in Amsterdam een oefenwedstrijd afgewerkt tegen het roemruchte DCG ( Door Combinatie Groot). De ploeg van trainer/coach Ben Vis wil komend seizoen sterk gaan meedraaien in 2A. Met een mix van jeugd en routine wil de coach een goede basis leggen voor een goed seizoen. Het oefenduel tegen DCG leverde uiteindelijk een 0-1 winst op in de slotfase.

Juiste ritme

Afgelopen zaterdag kwamen de Almeerders nog niet in het veld doordat bij tegenstander Zandvoort corona was geconstateerd. Tegen DCG ging het op en neer met de thuisclub de eerste helft wat meer balbezit maar echt gevaarlijk werd men niet. Ook Waterwijk zocht nog naar het juiste ritme en was niet zuiver in de passing. DCG had voor de rust wel op voorsprong kunnen komen zowel een vrije schop en een kans vlak voor doel leverde niets op voor de Amsterdammers. Waterwijk kreeg ook een mooie kans maar deze werd niet benut door de ploeg van Ben Vis.

Gevaarlijke aanvallen

Na de rust twee andere teams maar DCG kwam nu ook weer wat sterker  voor de dag. Diverse gevaarlijke aanvallen werden goed onderschept door Waterwijk-doelman Gijs Roelofsen die na de rust het doel verdedigde. Zo’n 8 minuten voor tijd kreeg Waterwijk een vrije schop die hard door Peter van Dongen werd voorgegeven en via de voet van Yousef Disi verdween de bal achter de DCG-doelman:0-1. Pogingen van DCG om de stand nog gelijk te trekken waren tevergeefs en bleef het bij deze stand.

Komende zaterdag speelt Waterwijk zijn tweede oefenduel als men bij JOS/Watergraafsmeer op bezoek gaat. De aftrap is om 14.00 uur.

Geschreven door