ASC Waterwijk uitgebekerd na zwakke vertoning tegen VSV.

Op sportpark Rie Mastenbroek heeft Waterwijk zich lelijk laten foppen door derdeklasser VSV. De ploeg van Ben Vis zat het eerste halfuur nog wel aardig in de wedstrijd maar kon totaal geen echte vuist maken. Na een 0-0 eindstand waren strafschoppen beslissend. VSV nam deze beter en was Waterwijk uitgebekerd.

Meeste balbezit.

In de eerste minuut was er al een corner voor de Almeerders maar dat leverde niets op. Na vijf minuten een aardige actie van Gerry Bouwmeester maar het vervolg van Douwe Willemars was een prooi voor VSV-doelman Floris Serné. Ook kreeg VSV wat mogelijkheden maar een inzet van Diego Mudde werd goed verwerkt door Waterwijk-goalie Nordin Vermeulen. Waterwijk had vaak wel het meeste balbezit maar deed daar maar weinig mee ook toen Lindo Pourchez uit een goede voorzet niet tot scoren kwam. Naargelang  de wedstrijd vorderde werd het een saaie vertoning door twee ploegen die zeer slordig met het balbezit omgingen. Jammer was wel dat vlak voor de rust een inzet van Lesley Vlieger via de lat het veld weer in ketste. Niet veel later moest VSV met tien man verder toen de doelman hands maakte buiten het zestien metergebied. 

Weinig beleving.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spel van beide partijen, ondanks de numerieke meerderheid bij Waterwijk was er weinig beleving en lag het tempo op een zeer laag niveau. De gasten waren met tien man zelfs bij vlagen de betere ploeg en kreeg ook wat kansen. Ook toen men bij Waterwijk diverse wissels werden ingezet veranderde er niet veel en bleef het duel het aankijken niet waard. Er waren later nog wel wat mogelijkheden voor de thuisclub maar zowel een inzet van Kreeberg als Inge leverde  geen doelpunten op. Het bleef uiteindelijk bij 0-0 en waren penaltys nodig om de winnaar aan te wijzen.Deze werden beter genomen door VSV en moest Waterwijk ervaren dat het bekeravontuur voorbij was.

Trainer Ben Vis was een zeer teleurgestelde trainer en had maar weinig goede woorden over voor zijn team, “ Kennelijk waren andere dingen belangrijker dan deze wedstrijd vanmiddag “. reageerde de trainer kort maar krachtig na afloop. Volgende week de hervatting van de competitie met hopelijk weer een zeer gemotiveerd Waterwijk.

Geschreven door