ASC Waterwijk vrouwen winnen nipt van ‘t Gooi.

Het vrouwenteam van Waterwijk heeft met minimaal verschil de vrouwen van ‘t Gooi verslagen.In een  uitwedstrijd tegen t Gooi was men met 0-1 te sterk.Het betrof  hier een inhaalwedstrijd omdat corona destijd roet in het eten gooide.

Kansen genoeg.

Waterwijk was de betere ploeg en domineerde een groot deel van het duel. Kansen waren er voor Britt Kater  en Jaimy Rooze maar goals bleven in deze fase uit.  Hiermee bleek de toon gezet te zijn voor de hele wedstrijd, Waterwijk had veel balbezit en creëerde kansen maar het vizier met schoten van buiten de zestien stond constant te hoog afgesteld en de keepster was in enkele 1 tegen 1 situaties uitstekend op dreef.  Het spel in de eerste helft werd enige tijd onderbroken toen Anissa Aktaou geblesseerd van het veld moest worden gedragen met een liesblessure. Uiteindelijk werd er voor de rust niet gescoord en was de 0-0 een feit na 45 minuten. 

Sterk spelend.

De tweede helft  wisselde Waterwijk enkele speelsters en domineerde nog meer het spel dan in de eerste helft. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven maar kansen van  o.a. Romaissa Belkaid,en Lisa Smit leverde nog niets op. Uiteindelijk was het de sterk spelende Nouk Weultjes die vanaf het middenveld op stoomde en in het strafschopgebied het overzicht behield en Jaimy Rooze in de 75e minuut in staat stelde eenvoudig binnen te schieten : 1-0, de ban leek gebroken  maar het lukte Waterwijk niet om de score te verdubbelen. Aan de andere kant heeft keepster Cathleen Doelwijt geen schot te verwerken gekregen wat aangeeft hoe solide de verdediging van Waterwijk deze middag was. Het bleef bij deze stand en met de overwinning heeft Waterwijk zich nu in de top 3 genesteld, achter Ajax en HZM (Huizen).

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Eemnes op het programma.

Geschreven door