Jeugdliefde SC Buitenboys belangrijk voor Chris Kommers…

Deze keer weer een Almeerse amateurvoetballer die zijn club waar hij eens begon nog niet vergeten is en maakt momenteel weer deel uit van de A-selectie van trainer Mark Steur. Chris Kommers is zijn naam en vervult een belangrijke rol in het team van trainer Mark Steur.

Al vroeg begon Chris tegen het geliefde balletje te trappen en men zag toen al dat hij gek was van het spelletje. Na bijna de hele jeugd bij Buitenboys gespeeld te hebben is hij samen met zijn broer Kevin en diverse andere spelers bij  SV Almere gaan spelen.

“ Bij waterwijk heb ik 7 jaar gespeeld in het 1ste zondag elftal,nadat bij waterwijk de zondag een beetje dood bloedde ben ik door mijn huidige trainer Mark Steur gevraagd om bij Sporting Almere te komen voetballen. (Mark en ik kennen elkaar van de tijd bij Waterwijk). Ook bij Sporting Almere ben ik twee jaar actief geweest en had het daar ook goed naar m’n zin vertelt de middenvelder”.

Uitdaging

Later kwam de uitdaging bij SV Diemen en vertrok hij met Mark Steur mee naar deze club.

“Bij sv Diemen twee leuke jaren gevoetbald, na het laatste seizoen had Diemen besloten op de zondag te stoppen met prestatie voetbal. Trainer Mark Steur  was  al in onderhandeling om bij Buitenboys aan de slag te gaan. Daar werd hij trainer van de zaterdagselectie

Logisch gevolg dat ik met hem mee ben gegaan en kwam weer bij m’n oude club waar het allemaal begonnen was”. aldus Chris Kommers die in het team voor de trainer een belangrijke taak vervuld. Steur: Chris speelt al 5 jaar onder mij en ik kan altijd van hem op aan en dat is prettig. Verder veel kwaliteiten waar de hele ploeg van profiteert, zijn inbreng binnen ons team is groot en met zijn persoonlijkheid oogst hij veel respect. Verder valt zijn tomeloze inzet op.

Goede resultaten

Buitenboys begon de competitie goed en voor de corona periode heeft men als team goede resultaten neergezet door in de beker en in de top van de competitie mee te draaien. Men is nu koploper in de derde klasse B samen met Wartburgia.

Helaas door de corona hebben zij nu een pas op de plaats moeten maken, men is niet stil blijven staan maar hebben ondanks de regels toch wat werk kunnen verzetten zodat als straks de competitie weer verder gaat iedereen nog op een redelijk nivo is.

Wie is Chris Kommers:

“ Begonnen als kleine snelle rechtsbuiten met een goede voorzet.

Nadat je wat ouder wordt is de snelheid wat minder geworden hierdoor ben ik gaan spelen op het middenveld. Ik als middenvelder ben ik een voetballende speler de graag de bal in de voeten heb en het spel kan versnellen,verplaatsen en bepalen.

Mijn sterke punten zijn mijn inzicht in het spel waar komt de bal (positionering), rust aan de bal, goede pas en trap en breng graag spelers instelling om tot scoren te komen”.

Kortom zoals trainer Mark Steur al aan gaf is het heerlijk om zo’n speler in het team te hebben! En de routine kan gebruiken om andere spelers beter te maken!

Geschreven door