FC Almere-trainer Sandor Augustijn: Nederlaag verdiend maar wel geflatteerd.

FC Almere heeft in de derde klasse op eigen veld koploper FC Hilversum niet kunnen verrassen. De Almeerders waren bij vlagen een maatje te klein en moesten dat bekopen met een 0-4 nederlaag.

Knappe reddingen.

Dat de jonge ploeg van Sandor Augustijn een pittig seizoen tegemoet gaat was wel duidelijk. Werden er uit drie duels zes punten behaald was een opsteker voor de ploeg dat nog niet ingespeeld lijkt. Met de opbouw van dit team werkte tegenstander FC Hilversum deze middag zeker niet mee. Vanaf het begin liep Almere achter de feiten aan en waren de buitenspelers van de Hilversumse ploeg een ware plaag voor de verdediging van Almere. Almere-doelman Arno Copier onderscheidde zich in een belangrijke fase en hield nog even de 0-0 op het scorebord.

Schlemielige strafschop.

In de 22e minuut kwam echter de ommekeer toen arbiter Sven van Lagen een overtreding van Almere bestrafte met een vrije trap voor de gasten. De ingeschoten bal werd gekeerd door een Almere verdediger maar volgens de arbiter was dat met de arm en kwam de bal op de stip en maakte Hilversummer Rick van der Velden daar optimaal gebruik van: 0-1.Vier minuten later moest FC Almere er weer aan geloven en was Dave Huijmans de man die zijn team op 0-2 zette. Dit was ook de ruststand. 

Wat meer grip.

De tweede helft was FC Almere wat meer aanwezig en kreeg ook wat meer grip op de wedstrijd en ook wat mogelijkheden maar echt druk uitoefenen op de verdediging van de koploper was maar minimaal en liep men vaak achter de feiten aan. In minuut 75 kreeg dit echter nog meer gestalte en maakte de gasten dan ook de 0-3 door Ryan de Jong. Almere wilde hierna nog wel maar was niet bij machte om echt potten te breken en toen in de 81e minuut ook nog de 0-4 viel door Djoey Dorresteijn was het klaar.

Trainer Sandor Augustijn vond de uitslag wel wat geflatteerd gezien het spel wat zijn ploeg de tweede helft liet zien, ook de beslissing van de arbiter bij de strafschop vond hij dubieus. “Er is hard gewerkt door mijn ploeg maar Hilversum was wel de terechte winnaar ¨. Komende wedstrijd speelt Almere tegen Zeist een uitwedstrijd

Geschreven door