Winst voor FC Almere in eerste oefenduel

Na twee trainingen heeft FC Almere zaterdag haar eerste oefenwedstrijd afgewerkt. Op sportpark de Marken In Almere-Haven was SVL uit Lelystad de tegenstander en trok FC Almere in dit duel met 2-1 aan het langste eind.

Trainer Sandor Augustijn wilde deze wedstrijd zoveel mogelijk spelers laten spelen om een betere indruk te krijgen van zijn selectie. Niet alle spelers waren nog aanwezig maar de trainer kreeg toch een goede indruk van zijn team. Het werd een aardige wedstrijd met twee ploegen die vrijuit konden voetballen. Er kwamen diverse mogelijkheden voor beide teams maar goals bleven vooralsnog uit. De gasten wisten in de 28e minuut als eerste wel tot scoren te komen en dat was een fraaie treffer, Giovanni Wegman wist met een fraaie trap van afstand de Almere-doelman te verschalken: 0-1. Dit werd uiteindelijk ook de ruststand en konden beide trainers na de rust  wisselen en verse spelers inzetten.

Sterker.

FC Almere kwam nu wat sterker voor de dag en kreeg ook aardig wat kansen maar de gasten wisten nog wel de voorsprong vast te houden. Dat lukte niet in de 60e minuut toen Zoë Visser de gelijkmaker scoorde: 1-1. SVL kwam hierna goed terug maar Almere gaf niet veel weg en wist later ook de winnende treffer te scoren door Collin Bogaard:2-1. Hierna volgen nog leuke momenten in deze door de arbiter goed geleide wedstrijd.

Almere-trainer Sandor Augustijn had veel goede acties gezien maar zag ook dat er nog wel wat verbeterd moet worden en kan daar de komende weken verder aan gaan werken.

Geschreven door