Belangrijke duels voor ASC Waterwijk en SC Buitenboys in 2e klasse A

Zaterdag staan er weer aardige wedstrijden gepland voor diverse Almeerse amateurclubs. Zo heeft Waterwijk een thuisduel tegen OSV en Buitenboys gaat op bezoek bij koploper HBOK.

Voor Waterwijk is winst van groot belang, wil men mee blijven doen voor de prijzen. De Almeerders zien op sportpark Rie Mastenbroek het Amsterdamse OSV verschijnen en deze club bengelt in de onderste regionen maar dat zegt niets want men zal ook punten moeten pakken om plaatsen op de ranglijst te stijgen. Het vertrouwen bij de ploeg van trainer Ryan Smart is groot en wil men graag de winst in eigen huis houden.

Voor Buitenboys een mooie test als men naar koploper HBOK moet. De ploeg van trainer Dennis Verwer wil de ploeg uit Zunderdorp op eigen veld graag verrassen, maar dat zal best een aardige kluif worden. Na het verlies tegen Arsenal willen de Almeerders zich graag herstellen tegen de koploper.

In de derde klasse B heeft FC Almere ook een belangrijke wedstrijd, de ploeg van Sandor Augustijn moet op bezoek bij koploper Legmeervogels. In het thuisduel wist FC Almere te zegevieren over deze ploeg maar of de ploeg uit Uithoorn zich gewonnen zal geven is de vraag.

Forza Almere, dat vorige week het inhaalduel bij Nieuw Sloten met 1-2 won, wil zaterdag op eigen complex tegen de Vecht de zegereeks voortzetten. De Almeerders staan twee punten achter op koploper IJburg en willen graag drie punten toevoegen aan het totaal.

Voor Sporting Almere is de wedstrijd in dezelfde klasse tegen ‘t Gooi ook van groot belang want wint  men, kan men zomaar een paar plaatsen stijgen op de ranglijst. Trainer Tareq El Magied heeft veel  vertrouwen in zijn ploeg en ziet een overwinning zeker zitten. 

Bij het vrouwenvoetbal staat de wedstrijd Waterwijk 2 tegen FC Almere  op het programma.Bij winst kan Almere een paar plaatsen stijgen, en Waterwijk blijft dan in de onderste regionen staan.

De overige damesteams zijn dit weekend vrij.

Later meer over deze duels op Omroep Almere Sport.

Geschreven door