Flevoziekenhuis als eerste in Nederland met patiëntsimulator

Het Flevoziekenhuis beschikt – als eerste ziekenhuis in Nederland – over de SimMan 3G plus: dit is de nieuwste generatie van de meest betrouwbare patiëntsimulator ter wereld. Deze ‘patiëntsimulator’ of ‘oefenpop’ kan veel scenario’s nadoen om zorgverleners voor te bereiden op allerlei situaties.

Artsen en verpleegkundigen kunnen nu met deze patiëntsimulator complexe medische casussen in een risicovrije omgeving oefenen. Zij kunnen bijvoorbeeld kritieke vaardigheden zoals besluitvorming, teamcommunicatie en patiëntenzorg trainen. Op het filmpje is te zien wat deze patiëntsimulator allemaal kan; van zweten, tranen en met de ogen knipperen tot ademen.

Het gebruik van de SimMan 3G Plus is een enorme vooruitgang in het (reanimatie)onderwijs en komt ten goede aan de kwaliteit van onze zorg. SEH verpleegkundige en reanimatietrainer Marijke Voskuilen is enthousiast over de patiëntsimulator:

“Werken met deze patiëntsimulator helpt ons om in een veilige en simulatie-omgeving te trainen. Het komt de patiëntveiligheid ten goede en het trainen van scenario’s zorgt voor meer zelfverzekerdheid bij onze zorgverleners.

Foto Vlnr: Eric de Kruif (SEH arts), Linda Sitvast (IC/CCU verpleegkundige en reanimatie- instructeur), Marijke Voskuilen (SEH verpleegkundige en reanimatie-instructeur), Mengalvio Sleeswijk (intensivist) en Judith Overman (IC/CCU verpleegkundige en reanimatie-instructeur)

Geschreven door