SC Buitenboys pakt in slotfase de winst (0-1)

Tweedeklasser Buitenboys heeft de eerste drie punten behaald tegen Bernschop. De thuisclub was bijna de gehele eerste helft de bovenliggende partij maar wist maar niet tot scoren te komen. Buitenboys deed dat in de slotfase echter wel en pakte hiermee de eerste zege van dit seizoen.

Boventoon.

Een groot deel van de eerste helft voerde de thuisclub de boventoon maar deze middag had de ploeg veel moeite om tot score te komen tot opluchting van de Almeerders. Een bal op de paal en mooie reddingen van de Buitenboys-goalie belette de thuisclub om op voorsprong te komen. Buitenboys kwam maar sporadisch voor het doel van de gastheren maar hier was de scherpte er ook niet. De 2e helft zat Buitenboys beter in de wedstrijd en was het aan hen om de kansen te creëren. Er waren ook mogelijkheden voor Mitchel Martens, Veirano Slager en Gianni Rellum. In de 75e minuut kwam Giovanni Kasanwirjo binnen de lijnen en was er direct gevaar voor het doel van Benschop.

Mooie kapbeweging.

Na fantastisch verdedigend werk van Benedict Lacroes speelde hij Dave Montijn aan die meteen Kasanwirjo lanceert met een diepe bal. Deze dribbelde de 16meter in en zocht zijn tegenstander op. Met een mooie kapbeweging haalt hij goed uit in de korte hoek en zette de Almeerders op voorsprong:0-1. Hierna nog veel druk van de thuisclub maar de ploeg van Mark Steur hield stand en was blij met deze fantastische overwinning.

Karakter.

Mark Steur na afloop: “ De jongens hebben karakter getoond en hebben gestreden voor de punten. We hadden het bij vlagen wel benauwd maar door collectief te strijden pakten we de eerste drie punten wat perspectief geeft voor het duel zaterdag tegen PVCV “.

Archief foto: Mark Steur loodst zijn team naar de winst.

Geschreven door