Forza Almere wint van concurrent en pakt tweede plek op de ranglijst.

In de zaterdag 5e klasse C heeft Forza Almere een uitstekende prestatie geleverd. In de uitwedstrijd tegen Nieuw Sloten wist men met 1-2 aan het langste eind te trekken. De Almeerders hebben nu weer alle kans om uit te kijken naar de titel. IJburg blijft wel koploper met een punt meer als Forza. Forza speelde wel een duel meer.

Onzuiver spel

De eerste helft van dit duel ging vrij gelijk op en waren er wat mogelijkheden voor beide partijen. Diverse pogingen van Forza hadden niet de zuiverheid en bleef het lang 0-0. Halverwege de eerste helft werd dan toch de ban gebroken, eerst was Nieuw Sloten dicht bij een treffer maar zag hub inzet gestopt maar even later deed Forza het beter. Sem Moolhuizen wist de doelman van de thuisclub het nakijken te geven:0-1. Sloten kwam hierna wel goed terug maar de korte dekking van Forza belette de kansen te benutten. Ook Forza had momenten om de stand op te voeren maar de verdediging van Sloten gaf weinig ruimte weg. Toch zou de rust met 0-2 ingaan en was het Forza Speler Mohannad Khalil die de voorsprong voor Forza verdubbelde. Voor de rust nog wat pogingen van de thuisclub, maar de 0-2 bleef voor de rust staan.

Terug in de wedstrijd

In het tweede bedrijf drong Sloten eerst wel aan maar Forza gaf weinig ruimte weg en leek de voorsprong niet in gevaar te komen. Nadat beide partijen diverse kansen onbenut hadden gelaten was het ongeveer tien minuten voor tijd toen Sloten alsnog de “aansluiter” in schoot: 1-2. Het werd nog wel een spannende slotfase, maar Forza wist de 1-2 uiteindelijk over de streep te trekken. Forza deed door de zege goede zaken en pakte hiermee de tweede plek op de ranglijst. Komende wedstrijd werkt Forza een thuisduel af tegen de Vecht. Dit duel begint om 14:30 uur.