Suzanne van de Laar D66 legt tijdelijk haar taken neer om gezondheidsredenen

Suzanne van de Laar legt haar taken als raadslid van D66 tijdelijk neer wegens gezondheidsredenen. Aangezien het een periode betreft van maximaal acht weken wordt zij niet vervangen. Volgens de wet kunnen raadsleden zich enkel ziekmelden voor een periode van vier maanden. 

Fractievoorzitter Martine van Bemmel: ‘Gezondheid gaat altijd voor. Medische ingrepen en revalidatie kun je niet altijd uitstellen of plannen, maar daar moet je wel de tijd voor nemen. Suzanne heeft aangegeven dat ze vier maanden echt te lang vindt om niet mee te doen in het politieke proces, aangezien ze verwacht de helft van die tijd nodig te hebben. Als fractie willen we haar ook het liefst zo snel mogelijk weer in ons team hebben. Daarom hebben we afgesproken dat we haar niet officieel ziekmelden en het werk met elkaar opvangen. We wensen Suzanne veel beterschap en een spoedig herstel toe.’

Geschreven door