FC Almere  kan weer scoren en wint ruim van Wasmeer (0-5).

In de derde klasse C heeft FC Almere weer eens een klinkende overwinning geboekt. De ploeg van Sandor Augustijn kwam al snel tot scoren en wist uiteindelijk met een ruime winst drie punten binnen te halen.

Snelle goal.

Al na 30 seconden was het al raak voor de Almeerders, Neil Woudstra wist de Wasmeer doelman kansloos te passeren:0-1. Nu kwam de thuisclub sterk terug maar Almere wist dit op te vangen en kwam weer meer voor het doel van Wasmeer en in de 11e minuut verdubbelde men dan ook de voorsprong.Delivio Leyman nam goed aan en krulde de bal fraai in de kruising:0-2. FC Almere ging door en kreeg bij vlagen ook een veldoverwicht en in minuut 23 was het weer raak. Neil Woudstra werd weer goed aangespeeld en omspeelde de Wasmeer doelman en stond Almere op een comfortabele 0-3 voorsprong.

Wasmeer deed pogingen om de wedstrijd om te draaien maar bij Almere stond het goed en gaf men weinig weg. Nog voor de rust maakte Almere de vierde treffer, Tarik Moumen ging er tussen uit en gaf zuiver voor op Kelvin Hogendoorn en hij schoot Almere naar een fraaie voorsprong:0-4. Dit werd tevens de ruststand.

Tweemaal rood.

In de tweede helft werd het een vrij gelijkopgaand duel maar de thuisclub kon niet echt een vuist maken mede doordat Almere geconcentreerd bleef spelen. In de 66e minuut werd het nog erger voor Wasmeer en maakte  Kevin Hogendoorn zijn tweede treffer van de wedstrijd: 0-5. Een kwartier voor tijd was er een opstootje en zag arbiter Westland zich genoodzaakt om een speler van Wasmeer en Almere rood te geven. Hierna veranderde er niets meer in de stand en boekte FC Almere een knappe overwinning en stijgt hiermee weer een paar plaatsen op de ranglijst.

Komende wedstrijd speelt Almere op eigen complex tegen vv Hees dat een gedeelde derde plek op de ranglijst inneemt.

foto: Remco Fens.

Geschreven door