Huidig college niet afgerekend op riooldrama

Er is in de gemeenteraad onvoldoende steun voor een motie van afkeuring over de riool-perikelen van Oosterwold.

De meeste raadsfracties willen niet het huidige college verantwoordelijk maken voor fouten uit het verleden. De motie die de PvdA in stemming brengt stelt aan de kaak dat al vier jaar bekend was dat de gemeente in de experimentele woonwijk een riool had moeten aanleggen.

De raad heeft wel veel kritiek op de gang van zaken. In Oosterwold hebben zelfbouwers voor hun huis zelf wateringzuivering moeten regelen. Volgens Ruud de Jonge van de PvdA is vier jaar geleden al gebleken dat de gemeente daarmee niet voldeed aan de zorgplicht voor bewoners.

Pas afgelopen zomer werd de gemeenteraad geïnformeerd over de enorme financiële gevolgen omdat nu alsnog een riool moet worden aangelegd.

De collegepartijen en enkele andere fracties vinden een motie van afkeuring een te zwaar middel. Zij zeggen dat juist het nieuwe college voortvarend bezig is met transparante informatie. Verschillende partijen trokken ook zelf het boetekleed aan omdat de raad zich in een droom voor de experimentele wijk heeft laten meevoeren. (archieffoto)

[audio_player id=29494]

Geschreven door