M. ontvangt grote bijdrage van de ELJA Foundation om rondreizend kunstwerk door Flevoland te realiseren

Met veel trots maakt M. – de pilot van het kunstmuseum in oprichting in Almere – bekend dat zij een samenwerking is aangegaan met de ELJA Foundation voor realisatie van een uniek kunstwerk. De Franse kunstenaar Cyril Lancelin zal het kunstwerk maken dat samenwerking en verbinding aanmoedigt tussen jongeren en zal rondreizen door de provincie Flevoland.

Een belangrijk onderdeel van het project is een uitgebreid onderwijsprogramma. Een kleinere versie van het kunstwerk maakt een reis langs VMBO-scholen door de hele provincie, waarbij de leerlingen creatieve workshops krijgen aangeboden. In deze workshop ontwerpen de jongeren zelf een kunstwerk dat voor hen staat voor Flevoland. Ze doorlopen alle stappen van het maakproces waarin vaardigheden als samenwerken, ontwerpen, creativiteit en presentatie aan bod komen. De beste ontwerpen worden aangeboden aan het museum in oprichting. De bijdrage van de ELJA Foundation bestaat zowel uit financiële ondersteuning als kennisdeling. Het project zal in 2024 worden uitgevoerd.  

De ELJA Foundation

De ELJA Foundation initieert, co-creëert en financiert projecten voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar, in het Koninkrijk der Nederlanden en Caribisch Nederland. De ELJA Foundation ontwikkelt innovatieve programma’s met belangrijke culturele organisaties op het terrein van muziek, dans en beeldende kunst, waardoor jongeren uit verschillende leefwerelden beter worden voorbereid op hun toekomst en meer met elkaar verbonden raken. De ELJA Foundation volgt de persoonlijke missie van mevrouw Els Blokker-Verwer, oprichter en financier. 

Cyril Lancelin

Het project waarvoor de fondsenbijdrage is toegekend wordt uitgevoerd door de Franse kunstenaar Cyril Lancelin. Hij ontwikkelt werk waarbij met sculpturen, grote installaties, tekeningen, video’s en interactieve elementen verbanden worden gelegd tussen toeschouwers, de ruimte en fictie. Zijn werk is te zien geweest in onder andere Parijs, New York, Melbourne, Singapore en Londen. De samenwerking met M. betekent voor hem zijn Nederlandse debuut.  

Naast M. ontvangen onder meer ISH Dance Collective, het Groninger Museum en het Amsterdam Museum een bijdrage van de ELJA Foundation. 

Geschreven door