Man cel in voor bedreigen journalist

Tegen een 41-jarige Almeerder is twaalf weken cel geëist voor het bedreigen van journalisten. Hij had het in een video die hij op sociale media plaatste, over een zwarte lijst van journalisten die maar beter Nederland konden ontvluchten.

Aanleiding was een bericht op de website van Omroep Flevoland over racistische uitingen die de verdachte, toen kandidaat-gemeenteraadslid voor de VVD, had gedaan. De journalist moest het ontgelden: de verdachte zou strijden tot de dood om het filmpje offline te krijgen.

“Ik maak geen grapjes, ik weet ook waar jij woont”, schreef de man onder meer. Zowel de NOS als het ANP deed aangifte. Begin dit jaar zette de verdachte nog een video op YouTube waarin hij zich tot de politie richtte. Die zou bij demonstraties zelf voor commotie zorgen door ‘romeo’s’ in te zetten die geweld gebruikten tegen demonstranten, om zo demonstranten in een kwaad daglicht te stellen.

Het OM vindt de feiten te ernstig voor een geldboete en noemt een taakstraf daarom passend. Omdat de verdachte daar hoogstwaarschijnlijk niet aan meewerkt, wordt nu een celstraf geëist, overigens is die voor de helft voorwaardelijk.

[audio_player id=29496]

Geschreven door