Politie verkeerscontrole Spoorbaanpad in Stad

Maandagochtend voerden de politie een verkeerscontrole uit. Hierbij werden onder andere fietsers gecontroleerd op hun fietsverlichting, snorfietsen op het bezit van een rijbewijs en de snelheden. Zij waren aangenaam verrast door het grote aantal fietsers die keurig hun verlichting aan hadden staan!

Slechts 1 persoon had geen fietsverlichting en ook was er 1 persoon die een telefoon vasthield tijdens het fietsen.

De grootste bezigheid zijn de snorfietsen (scooters) die veel te hard rijden! In de 45 minuten dat zij de controle uitvoerden, hebben ze maar liefst 8 bestuurders een bekeuring gegeven voor het te hard rijden op een snorfiets. Daarbij zaten snelheden van snorfietsen die harder van 50 kilometer per uur reden! Deze bestuurders kregen los van een forse bekeuring óók een WOK melding (Wachten Op Keuring) Dit houdt in dat er niet meer met de snorfiets gereden mag worden, totdat die de juiste maximum snelheid heeft. Doe je het toch wordt het voertuig in beslag genomen.

Foto Politie Almere

[audio_player id=30072]

Geschreven door