Hardleerse rijder snorfiets kwijt

Een hardleerse bestuurder bleek al drie keer eerder bekeurd te zijn voor het rijden zonder rijbewijs, toen agenten hem aanhielden.

De politiemensen zagen een snorfiets met levensgevaarlijke snelheid rijden. Zij zetten de achtervolging in, met op sommige stukken snelheden van 70 kilometer per uur, terwijl voor de snorfiets een maximumsnelheid telt van 25 km/p.

Na een korte achtervolging hebben de agenten deze snelheidsduivel veilig aan de kant gekregen. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. Na controle op rollenbank bleek de snorfiets 68 kilometer per uur te lopen en voorzien te zijn van een verboden elektronische snelheidsbegrenzer.

De bestuurder kreeg drie bekeuringen: rijden zonder rijbewijs, overschrijden van de maximum snelheid en het hebben van een elektronische snelheidsbegrenzer. Ook kon hij afscheid nemen van zijn begrenzer en snorfiets. De officier van justitie gaf namelijk toestemming voor inbeslagname van de snorfiets. Het OM zal later beslissen wat er met de snorfiets zal gebeuren. De kans is groot dat de eigenaar hem niet meer terug ziet.

Foto Facebook politie Almere

Geschreven door