Sintparade in Almere Centrum

Op 12 november komt Sinterklaas naar Nederland en de Goedheiligman brengt ook een bezoek aan Almere Centrum. Net als voorgaande jaren wordt de Sint hier welkom geheten met een vrolijke Sintparade door het centrum. Kinderen en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom om langs de route Sinterklaas te begroeten.

Sinterklaas zet ’s morgens eerst voet aan wal in Almere Haven. Daarna reist hij door naar Almere Centrum waar hij om 14.30 uur op de Esplanade wordt verwacht. Daar stapt de Sint in een treintje om de parade te beginnen. Hij wordt tijdens zijn rondrit vergezeld door een lange stoet Pieten, muziek, dansgroepen, steltenlopers en nog veel meer, om er een feestelijke middag van te maken.

De route die wordt afgelegd loopt van de Esplanade (start) naar het Stationsplein. De Sintparade gaat via de Brouwerstraat, de Passages, de Korte Promenade, de Schutterstraat, het Forum, De Diagonaal naar het Stadhuisplein en de Stationsstraat tot aan het Stationsplein. 

De parade start om 14.30 uur en de verwachte eindtijd is 16.00 uur. De Sintparade komt overal langs en is overal even lang te zien. Het maakt dus niet uit op welke plek langs de route het publiek besluit te gaan staan.

Voor meer informatie over de komst van Sinterklaas en de Sintparade, zie almerecentrum.nl/sintparade 

Geschreven door