Handballers Havas verliezen van Vrone/Berdos

De handballers van Havas hebben zichzelf zaterdagavond een slechte dienst bewezen.

De ploeg verloor in sporthal Stedenwijk met 34-39 van directe concurrent Vrone/Berdos. En dat was volgens coach Sicco Timmerman een gemiste kans: “Het was ontluisterend! Er waren tien koninkrijkjes op de bank en op het veld. Iedereen wist het beter. En dan is het moeilijk coachen.”

De Almeerders konden tot de rust de tegenstander uit Sint Pancras nog goed bijhouden. De ruststand was 13-15 in het voordeel van de gasten. Het lukte Havas vaak niet om door de sterke verdediging van de opponent te breken. Vrone/Berdas, de nummer dertien in de eredivisie, gokte vooral op de snelle omschakeling en was met die tactiek uiterst succesvol.

Van afstand scoren

Na de pauze werd het verschil in doelpunten door de Noordhollanders gestaag uitgebouwd. In de slotfase koos coach Timmerman er voor om tijdens de aanval zijn doelman te wisselen voor een veldspeler. Dit pakte niet goed uit want Vrone/Berdos wist daardoor enkele keren van grote afstand de bal in het lege doel te gooien.

Havas blijft door de nederlaag op de een-na-laatste plaats staan in de eredivisie. De ploeg heeft na acht duels drie punten verzameld. Alleen de hekkensluiter (de nummer zestien) degradeert aan het einde van het seizoen.

bron:OF.

Geschreven door