HAVAS wil zich handhaven in de Eredivisie

De handballers van HAVAS uit Almere zijn met grote ambities begonnen aan de voorbereiding van een nieuw seizoen in de Eredivisie. Speler en trainer Theo van den Berg denkt dat het mogelijk is dat de Almeerders zich komend seizoen handhaven in het op één na hoogste niveau in Nederland: “De doelstelling is dat we niet meer bij de laatste twee ploegen eindigen. We richten ons op plaats zeven tot en met twaalf.”

Uitgebreid

Komend seizoen wordt de Eredivisie met vier teams uitgebreid, waardoor er dan 16 ploegen in de competitie uitkomen. Degene die op de laatste plaats eindigt, degradeert rechtstreeks. Van den Berg: “Omdat de competitie wordt uitgebreid met enkele ploegen uit de eerste divisie, hebben wij meer kans om punten te pakken en om van die laatste plaats weg te blijven. Daarnaast komen er spelers terug van langdurige blessures waardoor we per saldo sterker zijn geworden.

Handhaven

Vandaar dat onze doelstelling is om ons rechtstreeks te handhaven.”

HAVAS begint op 12 september aan de nieuwe competitie in de Eredivisie. Als de corona-pandemie geen roet in het eten gooit, gaan de Almeerders dan in Rotterdam op bezoek bij Feyenoord. De eerste thuiswedstrijd is een week later. Dan is de tegenstander in sporthal Stedenwijk het tweede team van KRAS/Volendam.

bron: OF

Geschreven door