Waterwijk vrouwen winnen verdiend in pittig duel van Batavia: 2-1

Tegen het laag geklasseerde Batavia hebben de vrouwen van Waterwijk een nipte maar verdiende overwinning behaald.  

 het begin signaal werd duidelijk dat Batavia geen zin had in een ruime nederlaag en de wedstrijd werd meerdere malen onderbroken voor blessures aan de kant van Waterwijk. De schade was zichtbaar, een bloedneus, gekneusde ribben en een gekneusde enkel was de uitkomst van pittige duels bij drie speelsters van Waterwijk. Grootste ongeluksvogel was Daniela Wiedenhof die haar knie verdraaide en van het veld gedragen moest worden.

Steekpass

Gevoetbald werd er gelukkig ook, na een vlotte aanval werd met een steekpass Jaimy Rooze in stelling gebracht en zij schoot de bal beheerst in de hoek : 1-0.  Waterwijk kon niet lang genieten van de voorsprong want bij een terugspeelbal miste keepster Cathleen Doelwijt de bal waarna het voor de aanvalster van Batavia eenvoudig binnentikken was 1-1. Ze herstelde kort daarna door bij een 1 tegen 1 situatie Batavia wel van scoren af te houden.

Nadat Lisa Smit geblesseerd was uitgevallen werd er door de keepster van Batavia een penalty veroorzaakt. Jaimy Rooze was een fractie eerder bij de bal dan de keepster en die bracht Jaimy ten val. De toegewezen penalty werd feilloos benut door Saskia Vermeulen. Zo ging Waterwijk rusten met een 2-1 voorsprong.

Op de paal

Na de rust speelde Waterwijk beter, Batavia bleef zich wel goed verzetten en het werd niet duidelijk waarom zij zo laag op de ranglijst staan. Bij een mooie aanval over verschillende schijven rondde Salwa Boultam af met een schot op de binnenkant van de paal. De terugspringende bal werd in kansrijke positie door Elize Baartwijk helaas naast geschoten.In de stand kwam geen verandering meer en bij het eindsignaal was de 2-1 overwinning een feit.

Volgende week het uitduel bij ongeslagen koploper Ajax waarin verschillende ex-internationals voetballen. Waterwijk staat momenteel derde op de ranglijst en doet nog volop mee.

Met dank aan Ronald Hylkema.

Geschreven door