Werkzaamheden fietspad Bergsmapad Stad

Maandag 14 november zijn werkzaamheden begonnen aan het fietspad Bergsmapad dat langs de zuidkant van het Weerwater loopt. Het fietspad krijgt een nieuw asfalt in een blauwe kleur.

Planning werkzaamheden

Vanaf maandag 28 november tot en met vrijdag 23 december 2022 is het Bergsmapad vanaf het voormalige Floriadeterrein tot aan de Limburgsebrug in Stedenwijk afgesloten. Een week later zijn ze ook bij de Limburgsebrug aan het werk, waardoor de brug afgesloten is van maandag 5 tot en met vrijdag 23 december. Tijdens deze werkzaamheden kan het fietsverkeer via een korte omleiding omrijden via de Heerlenstraat en de Oorweg. De omleiding wordt aangegeven met de bekende gele borden.

Wat gaat de gemeente doen?

Dit fietspad is een belangrijke fietsverbinding richting de Aeres Hogeschool, het woonzorgcentrum Flora en VIEW. Daarom maken ze eerst een tijdelijk fietspad langs de Oorweg die gebruikt kan worden als omleiding. Daarna kunnen ze aan de slag met het Bergsmapad. Er wordt in twee fases gewerkt. Voor de kerst leggen ze de eerste lagen asfalt aan en zijn ze aan het werk op de Limburgsebrug. Rond maart 2023 komen ze terug om de blauwe deklaag op het asfalt aan te brengen. Tussentijds is het Bergsmapad wel te gebruiken.

Nadat de werkzaamheden klaar zijn is de fietsroute over het voormalige Floriadeterrein richting de Weerwaterbrug weer opengesteld voor fietsers.

[audio_player id=29405]

Geschreven door