Wethouder Alexander Sprong en klimaatburgemeester openen klimaatweek

Dinsdag 1 november openden wethouder Alexander Sprong en Chris Soebroto, 1 van de 3 Almeerse klimaatburgemeesters, de klimaatweek op het Stadhuisplein. Deze week zijn er verschillende activiteiten rondom het thema klimaat.

Niet alleen in Almere is het Klimaatweek. Op maandag gaf minister Jetten het startsein voor de Nationale Klimaatweek, die wordt gehouden van 31 oktober tot en met 6 november. In deze week gaat het om slimmer energie gebruiken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, burgers, bedrijven en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet ook nog veel gebeuren. Deze week hopen we nóg meer mensen, bedrijven en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

Klimaatweek in Almere

In Almere organiseren we verschillende activiteiten in de klimaatweek. De Groene Karavaan, een mobiele expositie met energiebesparende maatregelen, staat drie dagen op het stadhuisplein. Daarnaast gaan we met een bakfiets verschillende wijken wijk in om het gesprek over het duurzaamheid aan te gaan. Ook is er een lunchlezing over bouwen met natuurlijke materialen en een webinar over de nieuwe zonnepanelenactie. Bekijk het hele programma op groenengezond.almere.nl/klimaatweek. Naast het openbare programma, worden er deze week ook nog klimaatlessen gegeven op scholen in Almere.

Klimaatburgemeesters

Een buurman die zich hard maakt voor genoeg laadpalen in de buurt om elektrisch rijden te stimuleren, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijk impact. Het zijn voorbeelden in de gemeente en ze inspireren anderen om óók het klimaat te gaan helpen: de klimaatburgemeesters. In Almere hebben we 3 klimaatburgemeesters: Reiner Swaen (voorzitter van vrijwilligersorganisatie Almeerminder), Emily Lara-Kabos (geeft aandacht aan het klimaat in haar videokunst) en Chris Soebroto (schrijver van het boek Klimaatschimmel en gepassioneerd over duurzaamheid). Alle 3 spelen ze een rol tijdens de klimaatweek in Almere.

Geschreven door