Nog lang afzien door afsluiting fietsbruggen

De afsluiting van twee fietsbruggen in het Spoorbaanpad kan niet op korte termijn opgeheven worden. De omleiding ter hoogte van Tussen de Vaarten blijft voorlopig.

De gemeente kijkt naar drie scenario’s om de fietsbrug over de Lage Vaart aan te pakken. Er kan gekozen worden voor kleine reparaties, voor een ingrijpende en dure aanpak of voor niet repareren, zei wethouder Jesse Luijendijk donderdagavond in de gemeenteraad. Hij noemde het de beste optie de brug over de Lage Vaart als eerste weer te openen.

Voor de Hoge Vaart is groot onderhoud van het hele brugdek nodig. Dat wordt een duur project waarvoor de gemeenteraad geld moet uittrekken.

Verschillende partijen willen voorkomen dat de omleiding lang gaat duren, omdat veel fietsers dan voor ander vervoer zullen kiezen. De wethouder noemde de afsluitingen “vervelend en ingrijpend”. Hij zei ook verrast te zijn door de uitkomst van inspecties. Daarvoor was opdracht gegeven omdat de vernieuwing van de bruggen door tegenvallers lang is uitgesteld.

Luijendijk legde uit dat na de uitkomst van het onderzoek woensdagavond direct een aantal maatregelen is genomen. Zo werden scholen geïnformeerd met als oogmerk coulant te zijn voor laatkomers die door de omleiding verrast werden.

Geschreven door