Fietsbruggen Spoorbaanpad gerepareerd en weer open

Goed nieuws voor fietsers in Almere! De fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart gaan vrijdagmiddag vanaf ongeveer 15.00 uur weer open.

Dat is eerder dan verwacht. De fietsbruggen aan het Spoorbaanpad, die eerder dit jaar vanwege houtrot afgesloten werden, zijn gerepareerd en weer open voor fietsers en wandelaars.

Na een intensief proces van reparatie en vervanging van aangetaste onderdelen, zijn de bruggen weer veilig.

De fietsbruggen over de Lage en Hoge vaart zijn belangrijke verbindingsroutes in Almere. Wethouder Jesse Luijendijk: “Deze twee bruggen worden dagelijks door veel mensen gebruikt en dragen bij aan een veilige en duurzame mobiliteit. We hebben dan ook hard gewerkt om ze zo snel mogelijk te repareren. Ik ben erg blij dat we deze bruggen nu weer veilig kunnen openstellen voor fietsers en wandelaars.” Tijdens de reparaties werden de dekdelen vervangen. Pas toen de dekdelen eraf waren, kon beoordeeld worden of de onderliggende houten liggers ook aangetast waren. Alle houten onderdelen die aangetast waren, zijn nu vervangen en de bruggen zijn nu weer veilig om te gebruiken.

Nieuwe bruggen

Het repareren van de bruggen was een tijdrovende klus, waarbij het in het begin wachten was op de juiste materialen. Desondanks zijn de werkzaamheden eerder klaar dan verwacht. De bruggen zijn nu weer veilig en kunnen worden gebruikt totdat de nieuwe bruggen over de Lage en Hoge vaart klaar zijn. Deze nieuwe bruggen zullen naar verwachting eind dit jaar worden opgeleverd. De voorbereidende werkzaamheden op de locatie van de nieuwe bruggen zijn deze maand begonnen.

Omleiding Faunabuurt

Fietsers rijden nu weer makkelijker van Almere Buiten richting het centrum en andersom. Vorige jaar zijn de geplande werkzaamheden voor de verbreding en toekomstbestendigheid van het Spoorbaanpad gestart. Deze werkzaamheden lopen nog door. Hierdoor zal er ter hoogte van de Faunabuurt nog steeds sprake zijn van een kleine omleiding. Fietsers volgen hier de aangegeven omleidingsroute. Dit heeft nagenoeg geen extra reistijd tot gevolg

Geschreven door