Verwarring over motief vertrek gemeentesecretaris

Een toelichting van waarnemend gemeentesecretaris Jan Dirk Pruim op zijn naderend vertrek, heeft voor verwarring gezorgd bij raadsleden. Pruim zei dat een andere persoon voor deze functie op dit moment beter past dan hij.

Daarmee gaf hij voeding aan het vermoeden dat er een diepere reden voor zijn vertrek zou zijn. Pruim kwam begin dit jaar als interim terug bij de gemeente, nadat hij als griffier met pensioen was gegaan. De PVV wilde weten wat er veranderd is, waarom nu een ander beter geschikt zou zijn voor de functie.

De waarnemer vertrekt volgens wethouder Veeningen gewoon aan het einde van zijn afgesproken contractperiode. Hij zou oorspronkelijk blijven tot er een nieuwe gemeentesecretaris was aangesteld, maar dat lukte niet binnen de verwachte vier tot zes maanden. Deze maand loopt het contract van Pruim af en hij voelt om persoonlijke redenen niet voor verlenging.

Toch is de gemeente met hem in gesprek over nog enkele weken aanblijven. Het ziet ernaar uit dat de nieuwe gemeentesecretaris begin volgend jaar aan de slag kan. De procedure is nog niet afgerond.

Geschreven door