René Peeters (D66) waarnemend wethouder onderwijs. Jeugdzorg naar Froukje de Jonge (CDA)

René Peeters van D66 wordt waarnemend wethouder onderwijs. Hij is ook al waarnemend voor Maaike Veeningen die met zwangerschapsverlof is. Froukje de Jonge (CDA) neemt de portefeuille jeugdzorg op zich. Beide portefeuilles kwamen vorige week vrij nadat wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie) was opgestapt.

Peeters is geen onbekende op onderwijs. In de periode 2014 – 2018 was hij ook onderwijswethouder. Bekend uit die tijd is de ‘Nacht van Peeters’ in 2016. Hij moest toen per direct de instroomstop terug draaien die hij voor bepaalde vormen van jeugdhulp had ingesteld. Dat deed hij als wethouder van Jeugdzorg, wat toen ook in zijn portefeuille zat.

Wethouder Froukje de Jonge krijgt als waarnemer jeugdzorg “omdat zij toch al veel zorg in haar pakket heeft”, zei Julius Lindenbergh namens het college op de extra Politieke Markt van afgelopen dinsdag.

Foto: René Peeters van D66. (Foto: Archief Omroep Almere)

Geschreven door