Almere City FC start met topper tegen PEC Zwolle.

Het nieuwe jaar begint voor Almere City FC met een knal. De ploeg gaat op bezoek bij PEC Zwolle en neemt inmiddels al meer dan 220 uit bezoekers mee. De uitwedstrijd valt niet voor niets in de smaak: het is het eerste bezoek van Almere City FC aan het MAC3PARK Stadion sinds 2012. PEC heette toen nog FC Zwolle. En er staat bij deze wedstrijd zeker iets op het spel: Almere City FC maakt nog altijd aanspraak op de tweede periodetitel en kan richting de top 3 kruipen.

PEC Zwolle is altijd een lastige tegenstander gebleken voor Almere City FC. Veertien keer kwamen de beide teams tegen elkaar uit. Van die duels wist Almere City FC er slechts ééntje te winnen. Drie keer wist de formatie een gelijkspel uit het vuur te slepen. De Zwollenaren wonnen de laatste vijf duels tegen onze ploeg en noteerde hierin maar liefst vier keer een clean sheet. Hierdoor slaat de balans door in het voordeel van de Zwolse delegatie. Kijk alleen maar naar het doelsaldo van de veertien duels. PEC scoorde liefst 35 keer, Almere City FC slechts 12.

In vorm.  Beide ploegen zijn in een uitstekende vorm. Almere City FC doet het zelfs over de laatste elf wedstrijden genomen beter dan de tegenstander. City haalde in die reeks 25 punten, net iets minder dan lijstaanvoerder Heracles Almelo. PEC kwam in dezelfde periode tot 22 punten. Verdedigend staat die ploeg wel als een huis. PEC Zwolle hield de nul in vier van de laatste zes competitiewedstrijden, waaronder de laatste twee.

Op de ranglijst is het verschil tussen de twee opponenten van vrijdag zes punten. PEC Zwolle heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar zal toch niet bereid zijn de achtervolgers zomaar dichterbij te laten komen op de rangschikking.

Bron: Almere City FC.

Geschreven door