Almere City FC ontmoet MVV in eerste oefenwedstrijd

De zoektocht van Almere City FC naar een plek in de Eredivisie start op zondag 30 augustus om 20.00 uur in het eigen vertrouwde Yanmar Stadion. De ploeg van Ole Tobiasen treft in het openingsduel MVV uit Maastricht. Dit blijkt uit een conceptschema van voetbalseizoen 2020-2021 dat vanmorgen via de KNVB is gepubliceerd.

‘Project 4.501’ krijgt zo een officiële startdatum. Almere City FC heeft dit seizoen de ambitie het stadion uit te verkopen met seizoenkaarten voor €45,01. Inmiddels staat de teller op bijna 2.750 seizoenkaarthouders, alhoewel er nog maar gefaseerd publiek bij de duels mag zijn. Wil je er op basis van het seizoenschema ook graag bij zijn, bestel dan hier je seizoenkaart.

Live

Alle wedstrijden worden dit seizoen live uitgezonden op FOX Sports en dat heeft ook invloed op het speelschema in de eerste seizoenshelft. Alhoewel Almere City FC de meeste thuiswedstrijden op vrijdagavond speelt (15), zijn er ook thuisconfrontaties op zaterdag (1), zondag (2) en dinsdag (1) ingepland. De speeldata en -tijden vanaf speelronde 22 (na de winterstop) zijn onderhevig aan verandering en worden pas eind december definitief gemaakt. De situatie rondom het Coronavirus is hier debet aan.

De voornaamste affiches zijn de affiches tegen ploegen die vorig seizoen aanspraak maakten op promotie. Omdat De Graafschap en SC Cambuur een stap naar het hoogste niveau werd ontzegd, doen ze ook in 2020-2021 weer een rondje Keuken Kampioen Divisie. 2021 begint dan ook feestelijk met de komst van De Graafschap naar het Yanmar Stadion. Het treffen met de aartsrivaal staat gepland op zondag 3 januari om 16:45 uur.  SC Cambuur volgt op vrijdag 26 februari (20:00 uur).

Mooie duels

Ook in 2020 zijn er mooie duels te zien in het verbouwde Yanmar Stadion. Op zaterdag 10 oktober komt het Limburgse Roda JC naar de Flevopolder met nieuwe trainer Jurgen Streppel. Twee weken later, op vrijdag 23 oktober, is het NAC Breda dat 036 aandoet. Het is een echt avondje tegen de Bredanaars, want het duel trapt pas af om 21:00 uur.

Almere City FC sluit het thuisseizoen in 2021 af door gastheer te spelen van twee Jong-ploegen. Op vrijdag 30 april komt Jong Ajax op bezoek en in de seizoenafsluiter is het Jong PSV dat naar Almere afreist.

Geschreven door