ASC Waterwijk 023 onderuit tegen sv Diemen 023 (1-3).

In de 4e divisie C is het Waterwijk niet gelukt om de tegenstander puntloos weg te sturen. SV Diemen was de eerste helft duidelijk de betere ploeg en beloonde dat ook met drie treffers. Uiteindelijk redde de gasten in de tweede helft nog wel de eer maar dat te weinig.

Sterke beginfase sv Diemen.

Op deze natte en winderige zaterdag was het moeilijk voetballen voor beide partijen. Diemen gaf wel direct al de toon aan en Waterwijk stelde hier echt niet zo veel tegenover.

De gasten namen verdiend de leiding uit een mooie vrije schop en scoorde Jay te Paske de 0-1. Waterwijk kwam hierna wel even terug maar scoringskansen deden zich nauwelijks voor. Het goede spel van de gasten werd later beloond met een tweede treffer, ook hier was een vrije trap belangrijk en verdubbelde Thomas Kok de voorsprong voor sv Diemen.

Het weer speelde in dit duel behoorlijk parten en dat kwam zeker niet ten goede van het spel. Nog voor de rust leek Diemen het duel te beslissen toen John van Beek de derde treffer achter de Waterwijk doelman liet ploffen: 0-3.

Rode prent voor Waterwijk.

Na de rust kwam de thuisploeg beter voor de dag maar Diemen-doelman Joop van Putten zat goed in de wedstrijd en hield voorlopig de nul voor zijn team. Halverwege de 2e helft moest Waterwijk met 10 man verder toen Benjamin Vis in de fout ging en zijn tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken. Diemen profiteerde hier niet van en kwam Waterwijk toch nog tot scoren (1-3) en leek de spanning enigszins terug maar Diemen zette nog een tandje bij en gaf Waterwijk niet het idee dat er meer in zat en eindigde dit duel in 1-3.

foto: Diemen Trainer Peter Kruithof zag een van zijn pionnen geblesseerd uitvallen.

Interview met Peter Kruithof

[audio_player id=31279]

Geschreven door