Goede voornemens van Domino Pizza ondernemer Nico Kruijt, deze Domino’s winkels bezorgen 100% elektrisch

Het nieuwe jaar is weer gestart en dat betekent dat ook goede voornemens weer volop worden gedeeld. Op de eerste dag van het nieuwe jaar heeft Nico Kruijt, eigenaar van Domino’s winkels in Ijsselstein, Houten en Almere, al een mooie mijlpaal bereikt: hij bezorgt vanaf nu alleen nog met elektrische voertuigen.

Goed voor het milieu

Een groot deel van de pizzabestellingen, werd al met elektrische fietsen bezorgd. Nico: ‘’Voor de langere afstanden, bezorgden we tot voor kort nog met een aantal benzinescooters. Die heb ik in december de deur uitgedaan. Ik vind het belangrijk dat we ons inzetten voor een schoner milieu. Daarom ben ik er trots op dat we vanaf nu 100% elektrisch kunnen bezorgen.”

Veiligheid op nummer één

Nico, zelf ooit begonnen als bezorger bij Domino’s, bezorgt zoveel mogelijk met de fiets. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook veiliger. Hij vertelt: ‘’De veiligheid van mijn mensen staat voor mij op nummer één. Doordat we in onze winkels efficiënt werken, hebben onze bezorgers voldoende tijd om onze verse pizza’s veilig bij de klant te bezorgen. Bij voorkeur doen ze dit op de fiets. Voor de iets langere afstanden, hebben we nu e-scooters aangeschaft.’’  

Ook Domino’s Nederland is hard op weg naar volledig elektrische bezorging. In 2022 werden er in totaal zo’n 5,9 miljoen ritten op de elektrische fiets of e-scooter gereden. Vanaf 2025 bezorgt Domino’s Nederland volledig elektrisch.  

Geschreven door