Kindertheatermaker Ruth Bakker speelt jubileumvoorstelling in Almere

De artistieke duizendpoot Ruth Bakker speelt haar jubileumvoorstelling voor de Nationale Voorleesdagen in de nieuwe bibliotheek Almere

Multitalent Ruth Bakker speelt al 12,5 jaar kindervoorstellingen als het meisje Loet, waarmee ze met veel succes door het land toert. Ze treedt op in o.a. boekwinkels, bibliotheken, kinderziekenhuizen en theaters.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen speelt Ruth in 4 verschillende bibliotheken in Almere haar jubileumvoorstelling ‘LOET viert feest!’, waar ze al jaren haar voorstellingen mag spelen. Extra bijzonder, want ze speelt samen met haar golden retriever Mango, die ook een rolletje heeft. 

De 27ste Loet-voorstelling is het al en er komen er nog meer aan. 

Gaat dit je nooit vervelen? “Elk jaar maak ik 2 nieuwe voorstellingen en komen er nieuwe kinderen bij die Loet leren kennen. Het is het allerleukste om te doen! Daarbij werk ik als kinderfotograaf, dus vervelen kom ik niet aan toe.”, lacht Ruth. 

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest in Nederland voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het doel van de Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

Voor haar jublieum maakte ze een videoclip als Loet. Deze is te zien op YouTube op haar kanaal ‘Ik ben Loet’. Samen met meer dan 100 korte filmpjes waarin Loet je meeneemt op avontuur.

Reserveren voor de voorstelling aanstaande zondag kan via de website van de nieuwe bibliotheek.

Ruth speelt op zaterdag 28 januari om 15.00 uur in Almere Haven.

Op vrijdag 3 februari om 15.00 uur in Almere Poort.

Op zondag 5 februari om 13.00 uur in Almere Stad.

Op vrijdag 10 februari om 15.00 uur in Almere Buiten.

Foto’s Loet: Christine Glashouwer

Geschreven door