Nationale Voorleesdagen goed van start met het Voorleesontbijt | Luisteren, kijken en smullen

De Nationale Voorleesdagen zijn vandaag in de bibliotheek goed van start gegaan met het Voorleesontbijt. Dertig kindjes kwamen luisteren naar het prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje, voorgelezen door Elsa. Daarna hebben ze gesmuld van een gezond ontbijt. Gelijktijdig genoten de kinderen van Partou Peuteropvang Zonnebloemweg ook van een voorleesontbijt op hun locatie. Zij waren de winnaar van de winactie speciaal voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Voorlezen maakt je leuker! 

Met de Nationale Voorleesdagen worden het voorlezen aan jonge kinderen (0-6 jaar) gestimuleerd. Hoe meer baby’s en peuters voorgelezen worden, hoe groter de kans dat ze ook op latere leeftijd nog met veel plezier zullen lezen. Ook prikkelt voorlezen de fantasie, vergroot het de woordenschat van kinderen en zorgt het voor een beter taalgevoel.

Activiteiten gericht op voorlezen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er allerlei leuke activiteiten in de bibliotheek om het voorlezen te stimuleren. Van 25 januari tot en met 5 februari kun je samen met je kind genieten van voorleesfeestjes, voorlezen in andere talen en jeugdvoorstellingen. Op de website van De Nieuwe Bibliotheek, www.denieuwebibliotheek.nl, staat het complete programma.

Gratis jeugd abonnement

Als je dan in de bibliotheek bent, neem je natuurlijk ook een paar boeken mee naar huis om daar verder te kunnen genieten. Wist je dat jeugd tot en met 17 jaar een gratis lidmaatschap kan afsluiten bij de bibliotheek? Regel het tijdens de Nationale Voorleesdagen en krijg het vingerpoppetje van Maximiliaan Modderman cadeau.

Geschreven door