Koffiepads en theezakjes nu bij gft

In het afval scheiden in Almere is in het nieuwe jaar iets veranderd.  Alle koffiepads en theezakjes mogen nu bij het groente- fruit- en tuinafval (gft). Ook de theezakjes met een nietje of een draadje met een papiertje eraan mag je bij het gft doen.

De verandering komt doordat nu 93% van de theezakjes en bijna 97% van alle koffiepads composteerbaar zijn. Het scheiden van koffiepads en theezakjes via het gft-afval levert in Nederland ongeveer 88 miljoen kilo extra compost per jaar op! Gewoon doen dus.

Let op: alle soorten koffiecups horen voorlopig nog wel bij het restafval. Composteerbare koffiecapsules breken, net als veel andere harde plastics, vaak niet of onvoldoende af. Meer informatie hierover vind je op vang-hha.nl.

Meer weten over afval scheiden? In de Almere Afval-app kun je terugvinden welk afval in welke container hoort. Ook laat deze app zien waar ondergrondse afvalcontainers staan, ontvang je een herinnering de dag voordat jouw afvalcontainer wordt geleegd en houden wij je op de hoogte over veranderingen in de dienstverlening.

Ga naar de Google Play Store of de Apple App Store om de Almere Afval-app te downloaden. Je kunt ook naar almere.nl/afvalkalender om de Almere Afval-app te downloaden.

Geschreven door