Veranderingen in afvalinzameling per 1 januari 2022

Met ingang van het nieuwe jaar gaan er drie dingen veranderen in de afvalinzameling. Gft scheiden verandert, de inzameling start vanaf 7.00 uur en bewoners van bepaalde straten krijgen een nieuwe inzameldag voor hun afvalcontainer.

Gft scheiden verandert

Gft scheiden wordt gemakkelijker en slimmer. Luiers, incontinentiemateriaal, kattenbakvulling en plastic zakjes gaan vanaf 1 januari niet meer in het gft, maar bij het restafval. Alleen nog groente-, fruit- en tuinafval en etensresten gaan nog in de gft-container. Zo blijft er ‘zuiver’ gft over. Gemakkelijk én beter voor het milieu. Want gft wordt compost voor alles wat bloeit en groeit. Twijfel je wat in welke container hoort? Vind het in de afvalscheidingswijzer.

Afvalinzameling vanaf 7.00 uur

Met ingang van het nieuwe jaar kan de afvalinzameling een uur eerder starten. Voorheen begonnen de medewerkers op de vuilniswagens hun werkzaamheden om 8.00 uur, vanaf nu kan het zijn dat ze om 7.00 uur beginnen. In de praktijk zal dit vooral gebeuren in de zomermaanden tijdens (extreme) hitte. Tip: zet de afvalcontainer de avond voor de inzameldag vanaf 20.00 uur op de opstelplaats.

Nieuwe inzameldag voor afvalcontainers

Bewoners van bepaalde straten krijgen een nieuwe inzameldag voor hun afvalcontainers. Deze huishoudens worden deze week per brief geïnformeerd over de wijzigingen. Bekijk de afvalkalender nu al online. Download de Almere Afval-app in de App Store of Play Store en krijg de dag voor de inzameldag een notificatie welke container geleegd wordt.

Geschreven door