Komende maanden meer vliegtuigen over Almere

Door onderhoudswerkzaamheden aan de banen van Schiphol vliegen de komende maanden extra vliegtuigen over Almere heen waardoor de overlast groter word.

De Zwanenburg baan gaat enkele maanden dicht. Dit is een zeer frequent gebruikte baan. Het meeste verkeer moet dus nu over de Buitenveldertbaan waardoor Muiden, Muiderberg, Almere en Amsterdam-zuidoost veel meer vliegverkeer door het luchtruim te verwerken heeft.

Uit cijfers van de luchthaven blijkt dat normaal gesproken zo’n 15 procent van de vluchten op Schiphol via de Zwanenburgbaan wordt afgehandeld. Het gaat daarbij zowel om landingen als om vertrekkende vluchten. Een groot deel van deze vluchten zal nu tot medio april worden verplaatst naar de Buitenveldertbaan.

Ook tussen april en juni blijven nog extra vliegtuigen via Almere vliegen.

[audio_player id=30986]

Geschreven door