‘Meer bouwen op Floriadeterrein kan’

Op het voormalige Floriadeterrein kunnen bijna 1300 woningen gebouwd worden. Dat is veel meer dan de 660 die gemeente met de ontwikkelaar afsprak.

De gemeente verlangt van bouwer Weerwater CV dat het afgesproken aantal later vergroot kan worden. Dat idee is voor de bouwer niet uitvoerbaar. Dat zei Peter Klevering, directeur Gebiedsontwikkeling bij DuraVermeer donderdagavond in de gemeenteraad.

Hij was door de PVV uitgenodigd de andere kant uit te leggen van een conflict dat de gemeente met de ontwikkelaar heeft over de toekomstige wijk Hortus. Klevering zei dat er op korte termijn met bouwen kan worden begonnen.

Klevering benadrukte dat de gemeente aanvankelijk geen wens tot verdichting van de bouw te kennen heeft gegeven. Daardoor wordt in het stedenbouwkundig plan geen rekening gehouden met meer woningen. Pas begin vorig jaar werd door de gemeente geëist dat er meer gebouwd zou worden.

Voor een eventuele uitbreiding van Hortus is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Weerwater CV zou bouwkavels leeg moeten laten, zodat hier later extra programma op gerealiseerd kan worden. Dit past echter niet binnen de gemaakte afspraken, legde Klevering de raad uit.

“Het leeglaten van kavels betekent aanpassing van het stedenbouwkundig plan en het realiseren van andere woningtypes. Weerwater CV moet dan grondgebonden woningen omzetten in appartementen binnen haar bestaande ontwikkelrecht van 600 woningen. Dit is financieel onhaalbaar.”

Wethouder Lindenbergh wil echter de mogelijkheid van meer woningen niet uitsluiten.

[audio_player id=31245]

Geschreven door