Overzicht oefenduels Almeerse clubs.

De laatste vrije dag voor de start van de tweede helft van de amateurcompetitie gaf de clubs de ruimte om een oefenwedstrijd af te werken. Er waren wisselende resultaten maar de wedstrijden waren nuttig voor de herstart van de competitie komend weekend.

Waterwijk was gast bij FC Weesp en wist ondanks het slechte weer toch een aardige wedstrijd op de mat te leggen. De Almeerders versloegen de gastheren met maar liefst 1-5 en was dit een mooie generale voor de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen EDO (U).

Waterwijk nam verdiend een 0-3 voorsprong maar nog voor de rust werd het nog 1-3 na wat rommelige momenten bij Waterwijk. Na de rust wisselde Waterwijk-trainer Ben Vis diverse spelers en scoorde men uiteindelijk ook nog tweemaal en was de 1-5 overwinning een feit.

SC Buitenboys speelde in Lelystad tegen sv Batavia ‘90 en verloor met 4-1. Batavia was de betere ploeg en liet dat ook in doelpunten tot uiting komen. De tegengoal van Buitenboys kwam op naam van Gianni Rellum. De tweede helft was Batavia ook gretiger dan de Almeerders dus was de einduitslag ook de enige juiste.

FC Almere werkte in Breda een trainingskamp af en speelde ook twee duels tegen plaatselijke clubs. Eenmaal was er winst en de andere wedstrijd moest men haar meerdere erkennen. Trainer Sandor Augustijn was uiterst tevreden over het verloop en zag dat zijn selectie de teambuilding verhoogde en dat was mooi om te zien aldus de coach die met zijn ploeg a.s. zaterdag TOV uit Baarn ontvangt in het vervolg van de competitie. 
Forza Almere zag zijn oefenduel het afgelopen weekend afgelast worden en laste een extra training in. Zaterdag gaat men ook weer van start en ontvangt op eigen complex Hertha.

Geschreven door