Ambulancebroeders Almere doen mee aan de RopaRun 2023

Een team van GGD-ambulancechauffeurs/verpleegkundige werkzaam op de post Almere hebben zich met een team ingeschreven voor de Roparun. Dit is een estafetteloop voor het goede doel. De Ambulancebroeders Almere, zoals zij zich noemen, lopen de noordelijke route.

De start is in Enschede op 27 mei en de finish is in Rotterdam op 29 mei. Het doel van deze sportieve prestatie is zoveel mogelijk geld op halen voor Stichting Ambulancewens. Het team bestaat uit acht personen en is werkzaam voor de Regionale Ambulancevoorziening Flevoland aan de Boomgaardweg. Zij hebben een parkoers van ruim 520 kilometer voor de boeg.

“Het wordt een enorme uitdaging maar die gaan we niet uit de weg. Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden. Dat betekent veel trainen, lopen en fietsen. Want we moeten natuurlijk wel die eindstreep over. Maar het belangrijkste naast de sportieve challenge is dat we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor de stichting Ambulancewens, dat is ons grote doel”, vertellen Nicky van Eijsden en Meindert Nentjes, ambulancechauffeurs in Almere en drijvende krachten achter dit project.

De Ambulancebroeders Almere werken 24/7 met elkaar vanuit de post Almere en kennen elkaar door en door. Nicky: “We doen mee voor stichting Ambulancewens, een mooie organisatie die heel goed werk verricht en waarmee we ons logischerwijs verbonden voelen. Zij zetten zich in om de laatste wens van mensen die bijvoorbeeld terminaal ziek zijn, te vervullen. Een passend doel waarvoor we graag die 520 kilometer hardlopen”.

Meindert vult aan: “In ons werk maken we heftige en confronterende dingen mee, soms ook mooie gebeurtenissen. Dat betekent dat je echt op elkaar moet kunnen vertrouwen als je werkt onder lastige omstandigheden waar tijd en snel handelen belangrijke factoren zijn. We zijn inmiddels op de post Almere een sterke vriendengroep geworden met heel wat ervaring. Daarnaast willen we met elkaar onze sportieve grenzen opzoeken”.

De inschrijving en voorbereiding voor de Roparun ken flink wat logistieke en organisatorische uitdagingen. De Ambulancebroeders Almere zijn naast financiële sponsoren ook op zoek naar navigators, masseurs, begeleiders op de fiets en in de auto en mensen die willen zorgen voor eten en drinken. “We hebben ook spullen nodig zoals, hardloopkleding, schoenen, voedsel, vervoer, dus iedereen die een bijdrage hieraan wil leveren is van harte welkom!”

Een financiële bijdrage leveren aan het team Ambulancebroeders Almere kan via de website:

https://roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/388

Volg het team Ambulancebroeders Almere op Insta: @ambulance_broeders_almere

Kijk ook op www.ambulancewens.nl

Foto Legjevast Photography

ambulancebroeders_almere

Geschreven door