Energiek vioolconcert van Quartet V. met Mendelssohn en Mozart

Op vrijdag 24 februari om 20.00 uur staat het energieke Quartet V. op het toneel bij Goede Rede Concerten. Dit jonge strijkkwartet van de zusjes Sofie en Emma van der Schalie (één van de violistes en oprichters van Fuse), Hester van der Vlugt en Geneviève Verhage speelt het zesde strijkkwartet van Mendelssohn, omlijst door een jeugdig werk van kindsterretje Mozart en meer.

Quartet V. is een gelegenheidskwartet van vier generatiegenoten geboren in de jaren tachtig die elkaar voortdurend tegenkomen en graag samenspelen. Alle vier de violistes zijn zeer ervaren zowel met orkest als in de kamermuziek.Quartet V. stond al langer in de sterren geschreven. In verschillende combinaties speelden de vier dames samen. Emma en Sofie van der Schalie delen het podium al van jongs af aan. Hester en Emma studeerden juist in dezelfde vioolklas, terwijl Geneviève, Hester en Sofie al eerder strijkkwartetten en strijktrio’s met elkaar vertolkten.

De zesde van Mendelssohn

Mendelssohn werd in zijn tijd wel ‘de Mozart van de negentiende eeuw’ genoemd.  De zes strijkkwartetten van Mendelssohn zijn stuk voor stuk pareltjes. In deze heftige en emotionele, maar ook lyrische en melancholische muziek komt het leven van deze vroeg-romantische componist ongefilterd langs.

Naast het zesde strijkkwartet van Mendelssohn en muziek van de jonge Mozart, staan Bach,Brustad en Glière op het programma van Quartet V. Een interessante mix!

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.

Quartet-V-1200

Geschreven door