Gezondheidscentrum hindert evenementen Nobelhorst niet

De nieuwbouw van een gezondheidscentrum in Nobelhorst hoeft de buurtactiviteiten rond de Brink niet in de weg te zitten.

Alle evenementen die omwonenden op het groene veld organiseren, zijn ook te realiseren naast het gebouw. Dat blijkt uit een inventarisatie die de gemeente heeft uitgevoerd.

De gemeente hecht groot belang aan het gezondheidscentrum dat nu in de wijk met ruimtegebrek kampt. Daarnaast is extra parkeerruimte nodig. Buurtorganisaties willen het groene veld niet opofferen. Zij zijn zwaar teleurgesteld over het eerste overleg met de gemeente en de leiding van het gezondheidscentrum.

De gemeente wil samen met de bewoners van Nobelhorst plannen maken voor herinrichting van de Brink. Activiteiten die nu gedeeltelijk op het groene veld gehouden worden, zouden dan volledig daarheen verhuizen. De Brink kan in 2025 opnieuw ingericht worden. Tegen die tijd is de nieuwbouw op het groene veld klaar. Tijdens de bouw moeten sommige buurtactiviteiten aangepast worden of elders plaatsvinden.

Buurtschappen houden echter vol dat zij met de gemeente willen praten over een andere locatie voor de nieuwbouw van het gezondheidscentrum.

Geschreven door