Hertha geeft Forza weinig kans en wint ruim.

In de zaterdag 4e klasse D heeft Forza Almere op eigen veld geen drie punten kunnen overhouden tegen het hooggeplaatste Hertha. De slijtageslag op het slechte veld van de Vecht vorig weekend had zijn tol geëist. Vier basisspelers geblesseerd, dus improviseren voor de wedstrijd tegen Hertha, momenteel de nummer 2 van de competitie.

Compact voetballen en Hertha op eigen helft opvangen was de opdracht en met Sylvan Speelman achter de spitsen kon Forza gokken op enkele snelle uitbraken. En zo gebeurde het ook in de 6de minuut. Vanuit een razendsnelle omschakeling kon nieuwe aanwinst Rushil Ramkisoensing de bal oppikken op het middenveld en na een korte dribbel de bal tussendoor gaf aan de doorgelopen Speelman en hij  de score opende 1-0.

Herstel Hertha.

Maar Hertha kwam goed terug en kreeg ook diverse kansen: een cornerbal die binnen gewerkt werd maar door Tim van Eeden van de lijn gehaald werd, een schot dat voorlangs ging en nog een kopbal die via een Hertha speler naast ging. En dan in de 25ste minuut weer zo’n snelle uitbraak en Yaniro Elmont kon vrij de 16 meter in dribbelen, maar werd onder de voet gelopen door een Hertha verdediger. Alles wat Forza was, dacht uiteraard aan een penalty, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Hertha bleef aandringen, en wist later de gelijkmaker te scoren. Hierna ging Forza nog eens in de fout en profiteerde de gasten hier optimaal van 1-2. Vlak voor rust al de eerste  wissel voor Forza. Het bleef voor de rust bij deze stand.

Genadeslag.

Na de rust een sterker Hertha dat veel bewegende spelers heeft en in de 57e minuut weer met een snelle aanval kon scoren.1-3. Dan wordt het lastig, Forza probeert  nog 2 wissels toe te passen, maar Hertha kreeg nog steeds de beste kansen. In de 75e minuut een kopbal die vanwege duwen afgekeurd wordt. Twee minuten later echter alsnog de genadeklap.1-4.  Een beter Hertha wint verdient en blijft meedoen voor de koppositie in deze afdeling. Forza zal aan de bak moeten om uit de onderste regionen te komen.

Komende wedstrijd treft Forza ‘s Graveland.

Geschreven door