Week van de liefde moedigt jeugd aan te ‘zijn wie je bent’

Bij wie kloppen Flevolandse jongeren het liefst aan met vragen of zorgen over seks?

Bij Flevolandse middelbare scholen die deelnemen aan de ‘Week van de Liefde’ staat komende week in het teken van ‘Zijn wie je bent’. Iedereen is anders. We verschillen niet alleen in uiterlijk en achtergrond maar ook in op wie je valt, hoe je je identificeert en wat je wel en niet fijn vindt om te doen in bed. De Week van de Liefde, een initiatief van Rutgers, SoaAids Nederland en de GGD, geeft scholen en docenten handvatten hoe je hierop kunt inspelen in de lessen. Maar bij wie kloppen Flevolandse jongeren het liefst aan met vragen over liefde, seks of soa’s? En een soa-test, hoe gaat dat nou eigenlijk? Quincy ging voor het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG) van GGD Flevoland op onderzoek uit.

Praten over seks of soa’s, spannend of ‘lachuh’?

Praten over seks, voor de een hartstikke spannend of gênant. De ander krijgt er geen genoeg van. In het filmpje van Quincy geven veel jongeren aan met vrienden of ouders over seks te praten. Toch is er ook sprake van schaamte, of zijn ze bang om uitgelachen te worden. Maar wat doe je als Flevolandse jongeman of –dame als je je vragen of zorgen over seks of soa met niemand in je omgeving durft te bespreken? Dan ga je naar csgflevoland.nl. Je stelt hier eenvoudig en snel je vraag via de landelijke sense-chat of maakt een afspraak (gratis en anoniem) op het spreekuur. Ook vind je er veel handige links en informatie.

Seks is gezond, geniet ervan!

Tijdens de week van de Liefde onderstreept het CSG van GGD Flevoland nog eens hoe belangrijk het is dat jongeren genieten van seks, en niets tegen hun zin doen. Blijf daarom niet lopen met vragen of zorgen over seks en stel je vraag in de chat of maak een afspraak. Bijvoorbeeld als ze advies willen over hoe aan te geven wat ze fijn vinden in bed, als ze niet zo goed weten op wie ze nou eigenlijk vallen of een vraag hebben over anticonceptie. Geen vraag is te gek! Op csgflevoland.nl vinden zij ook onderstaand filmpje van Quincy op het soa/sense-spreekuur.

Geschreven door